Bedrijven Ambitie Programma

Snelgroeiende MKB’er? Dan is dit vast herkenbaar:

 • Het gaat best goed met het bedrijf maar waar wil ik over twee jaar eigenlijk staan?
 • En als ik dat weet, waar begin ik dan morgen mee om dit te realiseren?
 • En hoe neem ik mijn medewerkers mee in dit traject?

Zomaar een paar vragen waar ondernemers tegenaan lopen in de praktijk. Wij helpen deze snelgroeiende MKB bedrijven bij het vertalen van de Visie naar concrete (zelfgekozen) acties waardoor ze uiteindelijk succesvoller zijn! 

Prijs

Op aanvraag

Gebied

Van visie naar actie

Datum

o.b.v. uw wensen

Duur

Op maat

Vorm

Incompany

Waarom een Bedrijven Ambitie Programma?

 

We komen regelmatig bedrijven tegen die al jaren succesvol of minder succesvol hun ding doen en het gevoel hebben dat er geen grip is op wat ze eigenlijk willen bereiken. Ze vinden het lastig om hier structuur in aan te brengen en hebben daar ook weinig ervaring mee. Het concreet maken van ambitie naar actie wordt als lastig ervaren.

Veel gehoorde wens vanuit de organisatie:

We doen heel veel maar draagt het wel bij aan wie of wat we willen zijn?

Zou willen dat we met bevlogenheid en passie met z'n allen hetzelfde doel nastreven

Voor ons gevoel kunnen we veel efficiënter werken wanneer we de juiste prioriteiten stellen

We zouden willen dat we meer overzicht en grip op de zaken zouden hebben

Waar loopt de organisatie tegenaan:

Medewerkers en leidinggevenden kunnen onvoldoende uitleggen waar we als bedrijf heengaan en hoe daar te komen

Medewerkers worden niet of onvoldoende meegenomen in de plannen van het bedrijf

Vakspecialisten die hun werk uitstekend uitvoeren worden leidinggevende (zonder ervaring met leidinggeven)

Persoonlijke- en teamontwikkeling wordt niet/nauwelijks gefaciliteerd vanwege gebrek aan tijd.

Coaching van medewerkers is geen/nauwelijks tijd voor

Wat gaan we samen doen?

 

Met het Ambitie programma van het AmbitieHuis gaan we in meerdere sessies van visie naar operationele acties om de ambities van de onderneming te realiseren. Wij geloven er in dat medewerkers meer betrokkenheid ervaren als ze zelf de acties hebben gekozen die bijdragen aan de visie van het bedrijf of de ondernemer.

 

Het programma:

 

 1. Intake:
  Voorafgaand aan deze sessies starten we met een intakegesprek met de ondernemer. Hoe ziet zijn visie eruit, welke pijnpunten ervaart hij en waar wil de ondernemer in de sessies de nadruk op leggen. Hoe behoud je de gezellige sfeer en blijf je groeien?
 2. Missie en visie vaststellen
  We starten met het in kaart brengen van de missie en visie van de organisatie. Dit dient als basis om de ambities vast te stellen. Vaak weten eigenaar en medewerkers in grote lijnen wel waar ze voor staan maar wordt het weinig uitgesproken. Dit vatten we samen op maximaal een half A-viertje.
 3. Ambities bepalen
  Wanneer de missie en visie vaststaan gaan we de ambities bepalen. Waar willen we over zes maanden, een jaar of over twee jaar staan. Wat hebben we dan bereikt. Dit wordt al behoorlijk concreet. Idealiter kun je dit in een KPI vangen waardoor we ook kunnen meten of het gelukt is.
 4. Acties beschrijven
  Vervolgens gaan we aan de ambities acties koppelen waar we direct mee aan de slag kunnen. Dit doen we op maand of kwartaalbasis. Afhankelijk van de organisatie en de ambities.
 5. Periodiek evalueren en nieuwe acties beschrijven
  Belangrijk om ambities te realiseren is het regelmatig toetsen of de acties die zijn ingezet hebben bijgedragen. Ieder kwartaal kijken we terug naar de ingezette acties en volgen er nieuwe acties die bijdragen aan het behalen van de ambities. Zo houd de organisatie focus en draagt iedereen bij aan de gestelde ambities.
 6. Begeleiding
  Vanuit het AmbitieHuis hebben we veel ervaring met het helpen van bedrijven om gezamenlijke ambities te formuleren en deze concreet te maken waardoor je er direct mee aan de slag kunt. Vervolgens blijven we je ondersteunen hoe deze te realiseren waardoor je op bijvoorbeeld week, maand of kwartaalbasis kunt monitoren hoe je ervoor staat in relatie tot je ambitie.
  Kortom, een programma waarbij je met behulp van het AmbitieHuis, in de operatie dagelijks bezig bent de ambities te realiseren zonder dat dit veel extra inspanning kost. Met groeigarantie!

Van visie naar actie!

 

Middels het Bedrijven Ambitie Programma ga je ‘van Visie naar Actie’ tijdens de verschillende teamsessies. Het bedrijf werkt met elkaar aan een visie van iedereen. De visie van de ondernemer is het vertrekpunt en het eindpunt. De weg ernaartoe wordt mede door de medewerkers bepaald. Er worden concrete acties op korte termijn (morgen mee starten) geformuleerd en acties weggezet in de tijd. Uiteindelijk gaan we voor een volledig plan van aanpak voor een heel jaar.

 

Dit plan van aanpak wordt volledig gedragen door het hele team, ze hebben het tenslotte zelf gemaakt. Een plan richting de visie komt, voor de verandering, eens een keer niet uit de koker van de ondernemer/manager/directie, maar echt van de werkvloer. Het AmbitieHuis gelooft erin dat mensen meer gemotiveerd zijn voor zelf geformuleerde acties.

 

Waarom nu?

 

In deze tijd van economische groei zijn het vooral veel MKB bedrijven, start-ups en fintechs die een snelle groei doormaken. Veel bedrijven/organisaties/teams herkennen zich meteen in bovenstaande wensen en uitdagingen. Deze uitdagingen  zijn in alle bedrijven aanwezig en wij hebben daar dus een oplossing voor. Vanuit het programma komen er voor iedereen weer nieuwe kansen langs. Zo geven dergelijke trajecten vaak openingen voor gerichte coaching of vaardigheidstrainingen waar dan behoefte aan blijkt te zijn vanuit het team/de medewerkers.

groeigarantie
NIET TEVREDEN? GELD TERUG!

Wij van het AmbitieHuis hebben het grootste vertrouwen in de kwaliteit van ons product en daarom bieden wij ‘Groeigarantie’. Dit houdt in: ‘Niet tevreden? Dan hebben wij het niet goed gedaan en lossen we dit op!’ Bekijk hier de voorwaarden.

Jeroen_Haanstra_550px_zw

Jeroen Haanstra

Specialist verandermanagement

Uitdagingen aangaan als interim (project) manager, coach of trainer en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Vanuit passie en creativiteit, samen met anderen ontwikkelen en creëren. Lees meer…

femke_kouwenhoven_550px

Femke Kouwenhoven

Trainer / Coach / Loopbaanadviseur

“Mijn nieuwsgierigheid gaat uit naar de synergie tussen leren en ontwikkelen”. Deze interesse zet Femke in als coach en trainer bij persoonlijke en zakelijke trajecten. Talentgedreven werken is het uitgangspunt en een mooie uitdaging om zo je ambitie te kunnen volgen. Lees meer…

Wil je graag bespreken wat er voor jouw bedrijf/organisatie/team mogelijk is?

 

Bel voor meer informatie gerust met Jeroen: +31620367114

 

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact op met jou!