Onze aanpak

 

Wij zijn de autoriteit op het gebied van ambitie. Ontdek samen met het Ambitiehuis of de ambities van medewerkers aansluiten op die van de organisatie.  

 

Wij beloven: 

Structuur in het ontwikkelen van medewerkers, teams en organisatie;

Persoonlijke en zakelijke doelen samen laten komen;

Praktische sessies, iedereen gaat altijd naar huis met één concrete actie voor morgen.

Aan de slag met ambitie of niet? 

Herken je de volgende zaken?  

 

Je wilt dat medewerkers aan de slag gaan met de bedrijfsdoelstellingen, maar ziet in de praktijk ander gedrag. Je wilt er zijn voor de mensen, maar door gebrek aan tijd, structuur en de waan van de dag kom je daar onvoldoende aan toe. Jouw mensen mogen zich ontwikkelen, maar dienen wel zelf de eerste stap te zetten. Je houdt aan het einde van het jaar altijd budget over voor het ontwikkelen van medewerkers.  

 

En je vraagt je af:

Hoe krijg ik medewerkers meer gemotiveerd om aan bedrijfsdoelstellingen bij te dragen?

Hou behoud ik talenten voor mijn organisatie?

Waar je moet starten met het ontwikkelen van alle medewerkers en teams?

 • Medewerkers motiveren

 • Talenten behouden

 • Starten met ontwikkelen

Heidag

Denk jij meteen aan een suf huisje op de hei? Wij niet! De heidag is een dag, waarbij we de heipalen slaan die de fundering voor de komende periode vormen. Hoe ziet een heidag eruit en wat gaan we doen?

Terugkijken

Op de heidag gaan we terugkijken naar de afgelopen jaren. Hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld? Wat is de visie van de ondernemer? Wat zijn de ambities van de ondernemer en het bedrijf? Waar lopen jullie tegenaan? Dit soort vragen worden beantwoord in een interactieve sessie. De uitkomsten worden direct opgeschreven en tijdens de sessie opgehangen. Na het eerste gedeelte hebben we ‘de klokken gelijkgezet’ met andere woorden: alle aanwezigen kennen de recente ontwikkelingen, de visie van de ondernemer en de ambities van het bedrijf. Dit is essentieel om het succes van de gekozen periode te bepalen!

Thema's bepalen

Nu we weten waar we vandaan komen en het succes van de komende periode hebben vastgesteld is het tijd voor actie! Want als jij volgend jaar de bepaalde ambitie behaald wil hebben, dan is het zaak om daar vandaag mee te beginnen. Welke stap kan je vandaag zetten die bij gaat dragen aan het behalen van succes? Tijdens de heidag helpen wij om samen kleine en praktische stappen te definiëren.

Belofte

De heidag is een leuke dag, waarbij we samen aan het bedrijf werken. Je gaat altijd weg met praktische acties en nieuwe inzichten gericht op het behalen van jouw ambities. Nu is het zaak om de rest van de onderneming in beweging te krijgen. We sluiten de dag af met het vormgeven van het ambitie programma. Wil je meer weten over heidagen? Bekijk deze ‘Wat de week’  om te horen hoe wij onze eigen heidagen vormgeven.

Reflecteren

De 'pijn' op tafel

Draagvlak creëren

Ambities vaststellen

Samen werken aan ambitie

Wil je meer weten over de heidagen? Jeroen Haanstra is onze partner in ondernemen en weet er alles van! Bel hem eens op voor een kop koffie, al drinkt Jeroen liever thee of water.

Ambitieprogramma

Op de heidagen hebben we samen jouw ambities bepaald en het ambitieprogramma vormgegeven, maar waar bestaat een ambitieprogramma eigenlijk uit? Belangrijk om maar even met de deur in huis te vallen, een ambitieprogramma is voor iedereen anders! Om toch een beetje inzicht te geven laten we hieronder onze zes specialisaties zien, welke we inzetten in een ambitieprogramma.

1. Structuur in ontwikkelen

Jij wilt je ambities behalen en wij hebben een manier om dat te realiseren! Met onze werkwijze brengen we structuur in het behalen van jouw ambities. We starten met het invullen van de Ambitiemonitor, dit wordt het vertrekpunt. Met de Ambitiemonitor  brengen we in kaart hoe 12 persoonlijke elementen ontwikkeld zijn. We noemen dit de ambitieversnellers. Van visie tot zelfreflectie, ze komen allemaal aan bod. Als iedereen binnen het bedrijf de Ambitiemonitor in heeft gevuld, vormt de som het totaal. Op persoons-, team- en organisatieniveau kunnen we nu de volgende stap zetten.

 

Ambitiegesprekken
Nu de Ambitiemonitoren zijn ingevuld worden de eerste ambitiegesprekken ingepland. Deze gesprekken (meestal door teamleider/manager met een medewerker) gaan over de uitkomsten van de Ambitiemonitor, welke inzichten heb je gekregen en wat zijn jouw ambities voor de komende periode? Sluiten deze aan bij de organisatie? Wat kan jij morgen doen om jouw ambities te behalen?

 

Ontwikkelgesprekken
Drie maanden na het ambitiegesprek gaan we terugkijken naar de gekozen acties. Hoe zijn deze verlopen? Wat was succesvol en wat kon beter? Welke feedforward kunnen we geven om het de komende periode weer een klein beetje beter te doen? We sluiten het ontwikkelgesprek af met nieuwe acties voor de komende periode. De ontwikkelgesprekken vinden driemaal per jaar plaats voor een optimaal resultaat.

2. Leiding geven

Herken je het in jouw bedrijf dat de beste verkoper ook de manager sales wordt? Leidinggeven is een vak apart en bij het behalen van ambities is leiderschap een belangrijk thema. Daarom mag dit thema natuurlijk niet ontbreken in ons ambitieprogramma.

 

Het Ambitiehuis heeft een leiderschap ontwikkel programma, verzorgt praktische coachsessies of wordt jouw partner bij ondernemen. Het leiderschap ontwikkel programma bestaat uit meerdere dagen over een langere periode, zodat het geleerde direct in de praktijk uitgevoerd kan worden. Bij een volgende sessie reflecteren we gezamenlijk op de afgelopen periode.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Leiderschap en motivatie
 • Coachvaardigheden
 • Teamontwikkeling
 • Timemanagement en overleg
 • Aanspreken

 

Na deze thema’s worden er nog terugkomdagen georganiseerd, we laten niet meer los! Wil je meer lezen over onze gedachtes bij leiding geven? Lees dan de volgende blogs van Michael: ‘Leidinggeven op afstand’ ‘Leiderschap-ladder’ of  Wat Cypriotische wijn te maken heeft met leiderschapsontwikkeling. Wil je sparren over leiderschap? Bel of mail, je doet hem geen groter plezier. 

3. Persoonlijk ontwikkelen

Wil je dat jouw medewerkers zich blijven ontwikkelen in de geest van jouw organisatie? Wij bieden 12 trainingen in Ambitieversnellers. We kunnen hier erg veel over vertellen, maar wij trainen de medewerkers van Betty Blocks al geruime tijd en zij zijn bereid geweest om daar wat over te vertellen! Bekijk het filmpje hier.

 

 • Visie
 • Focus
 • Mindset
 • Zelfvertrouwen
 • Motivatie
 • Eigenaarschap
 • Wilskracht
 • Vitaliteit
 • Veerkracht
 • Feedback
 • Zelfreflectie
 • Bijsturing
4. Ondernemen

Ben jij altijd aan het werk als anderen al vrij zijn? Begrijpt jouw omgeving niet dat vakantie nemen vooral geld kost? Neem je je laptop mee op vakantie? Gefeliciteerd, je bent een ondernemer zoals veel andere ondernemers! Tuurlijk is elke ondernemer anders, maar in ons gedrag hebben we heel veel overeenkomsten. We denken het namelijk veelal beter te weten, in je eigen bedrijf is er geen ruimte voor fouten en al helemaal geen tijd om jezelf te spiegelen.

Wij willen jouw partner in ondernemen worden, een critical friend!  We hebben de ervaring in huis, we kennen diverse tools en kiezen altijd voor een praktische aanpak. Heb jij dingen die niet lopen of wil je feedback over bepaalde keuzes die je gemaakt hebt? Wij zijn er voor je!

Wil je meer weten over het Ambitiehuis als critical friend? Lees de volgende gastblog  of bel Jeroen eens op!

5. Team ontwikkelen

Het bouwen van een topteam vergt tijd. Belangrijk dus om te investeren in elkaar. Daarnaast spelen verschillende elementen een belangrijke rol. Bijvoorbeeld het van elkaar weten waar je in excelleert. Zo kun je deze kwaliteiten optimaal inzetten en kun je van elkaar leren.

 

Wil je als bedrijf sneller groeien of komt er een grote verandering aan, dan is nu het moment om de teams te ontwikkelen. Het Ambitiehuis heeft hiervoor het Team Ontwikkel Programma ontwikkeld. Deze teamtraining bestaat uit meerdere dagen, zodat het geleerde en de gekozen acties direct in de praktijk uitgevoerd kunnen worden. Bij een volgende sessie kijken we gezamenlijk welke resultaten ze hebben opgeleverd.

 

Het Team Ontwikkel traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Intake (waar willen we met het team naar toe)
 • Ambitiemonitor (inzicht op persoons- en teamniveau)
 • Teamsessies (n.a.v. de inzichten gezamenlijke acties bedenken)
 • Borging (hoe zijn de acties verlopen?)

 

Voor het ontwikkelen van teams maakt het Ambitiehuis gebruik van trainen, coachen van medewerkers en/of de leidinggevende. Het is ons doel om het ontwikkelen van teams in het DNA van jouw bedrijf te krijgen! Michael heeft een toffe blog geschreven over teamontwikkeling, verder lezen?  Wil je sparren over jouw team of bedrijf? De koffie staat klaar!

6. Sales

Wil jij voor een betere klantbeleving gaan? Meer uit bestaande klanten halen? Dan wil het Ambitiehuis jou graag verder helpen. Wij hebben onze eigen Salescirkel ontwikkeld. In onze sales aanpak geldt, als je in een bepaalde stap niet verder komt, dan heb je het in de vorige stappen laten liggen. Dat betekent dat bij ons de focus veel meer op luisteren ligt i.p.v. veel aan het woord zijn, anders dus dan het klassieke beeld wat veelal leeft bij sales.

 

Voor het aanpakken en verbeteren van jouw verkoopteams hebben we ons eigen Sales Ontwikkel Programma gemaakt. Onze salestraining bestaat uit meerdere dagen over een langere periode, zodat het geleerde direct in de praktijk uitgevoerd kan worden. Bij een volgende sessie reflecteren we gezamenlijk op de afgelopen periode.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De basis van Sales
 • Netwerken/ Acquisitie
 • Inventarisatievaardigheden en de kunst van het vragen stellen
 • Advies en presenteren
 • Contracteren
 • Uitvoeren
 • Aftersales en CRM

 

Na deze thema’s worden er nog terugkom dagen georganiseerd, we laten niet meer los! Wil je meer lezen over onze gedachtes bij sales? Lees dan de volgende blog van Michael: Simpel en doeltreffend model: de Sales Circle

Het Ambitiehuis kan jou ondersteunen bij het implementeren van deze structuur. We trainen de teamleiders/managers in het voeren van de juiste gesprekken, we kunnen de eerste gesprekken samendoen of we coachen op de werkvloer. Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Femke weet hier alles van en legt je graag nog veel meer uit!

Zelf ontwikkelde ontwikkel modellen

Ambitiemodel met 12 ambitieversnellers
Ambitiehuis ontwikkel model - Ambitie model
Ambitie gesprekscyclus model
Ambitiehuis gesprek cyclus - HR Model
Leiderschap model
Ambitiehuis leiderschap model
Sales cirkel
Ambitiehuis sales cirkel

Ambitiecoach

Als we samen aan jouw ambities hebben gewerkt, dan is het onze droom dat er binnen jouw bedrijf ambassadeurs van het Ambitiehuis rondlopen. Wij noemen deze ambitiecoaches. Maar wat doet een ambitiecoach nu eigenlijk en waarom wil jij een ambitiecoach in jouw bedrijf hebben? We leggen het hier kort uit.

Iedereen heeft ambities hoe groot of klein ze ook mogen zijn. Als je bepaalde ambities hebt gehaald ontstaan er weer nieuwe ambities of doelen. Wij geloven erin dat werken aan ambities van medewerkers, teams en bedrijven van alle tijden is. Het stopt niet. Een ambitiecoach kent het gedachtegoed van het Ambitiehuis, is in staat om Ambitiemonitoren af te nemen, ambitiegesprekken te voeren en stimuleert het waarmaken van ambities binnen de organisatie!

 

Welke mogelijkheden biedt het Ambitiehuis:

 • Training gedachtegoed en ambitiemonitor
 • Gezamenlijk uitvoeren ambitie- en ontwikkelgesprekken
 • Sparringpartner

 

Het is ons doel om het gedachtegoed van het Ambitiehuis te verankeren in jouw bedrijf. Zo kan je zonder het Ambitiehuis verder met het ontwikkelen en behalen van ambities! Wil je meer weten over Ambitiecoach? Lees het klantverhaal van DB+, hier nemen de teamleiders inmiddels zelf de Ambitiemonitoren af.

Ambitiemonitor afnemen

Ambitiegesprekken voeren

Ambities in lijn

Ambitiecoach met Ambitiemonitor

Borging

Alle ingrediënten voor het behalen van ambities zijn inmiddels in jouw bedrijf geïmplementeerd. We hebben samen de ambities vastgesteld, we hebben samen een programma gedraaid om de ambities waar te gaan maken en we hebben het gedachtegoed in het DNA van het bedrijf verankerd. Wij geloven erin dat jouw bedrijf nu zelf in staat is om de ambities van de medewerkers, de teams en het bedrijf waar te maken. Iedereen blijft zich ontwikkelen.

 

Het Ambitiehuis is natuurlijk altijd nog beschikbaar om te klankborden, te sparren en om bij te springen waar nodig. We wensen je vooral heel veel plezier.

Ambitie is verankerd binnen het bedrijf

Ambities van medewerkers, teams en het bedrijf zijn op elkaar aangesloten

Persoonlijke ambities dragen bij aan de bedrijfsdoelstellingen

Boeken over ontwikkelen