Aandacht voor de medewerker

 

Voor de meeste organisaties vertegenwoordigen medewerkers de belangrijkste waarde. Zij vormen met elkaar het DNA, de uitstraling, de kwaliteit, het plezier en nog veel meer van de organisatie. Op die manier zijn zij een belangrijke schakel in het behalen van succes. Het is dus van belang om te weten hoe medewerkers zich voelen en in hun vel zitten om optimaal te kunnen presteren binnen het bedrijf. Medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren nou eenmaal beter dan medewerkers die zich om wat voor reden dan ook niet lekker voelen.

 

Aandacht is hierin het sleutelwoord. En niet alleen aandacht op de inhoud van het werk, aandacht hoe het echt met iemand gaat is waar het om draait!

 

Klinkt logisch en eenvoudig maar voor heel veel ondernemers, leidinggevenden of HR medewerkers is dit complexer dan gedacht. “Ik ben toch geen psycholoog” is iets wat wij regelmatig te horen krijgen. “Ik vind het lastig om daarover te beginnen met medewerkers” krijgen we terug. Door middel van het voeren van hét goede gesprek met de medewerker creëren we een open en innovatieve bedrijfscultuur. Van groot belang voor de ontwikkeling van de medewerker, teams én van het bedrijf.

 

Gelukkig zijn wij van het Ambitiehuis hierin gespecialiseerd. Wij leren je hoe je met behulp van de Ambitiemonitor op een andere manier dan alleen functie inhoudelijk met je medewerkers in gesprek kan gaan. En dan blijkt het toch eenvoudiger dan gedacht!

Aan de slag met ambitie of niet? 

Herken je de volgende zaken?  

 

Je wilt dat medewerkers aan de slag gaan met de bedrijfsdoelstellingen, maar ziet in de praktijk ander gedrag. Je wilt er zijn voor de mensen, maar door gebrek aan tijd, structuur en de waan van de dag kom je daar onvoldoende aan toe. Jouw mensen mogen zich ontwikkelen, maar dienen wel zelf de eerste stap te zetten. Je houdt aan het einde van het jaar altijd budget over voor het ontwikkelen van medewerkers.  

 

En je vraagt je af:

Hoe krijg ik medewerkers meer gemotiveerd om aan bedrijfsdoelstellingen bij te dragen?

Hou behoud ik talenten voor mijn organisatie?

Waar je moet starten met het ontwikkelen van alle medewerkers en teams?

Hoe verhoog ik de productiviteit?

  • Medewerkers motiveren

  • Talenten behouden

  • Starten met ontwikkelen

  • Productiviteit verhogen

Voor wie?

Het Ambitiehuis helpt mensen, teams en bedrijven ontwikkelen.

Medewerker

Ontwikkelen is niet altijd het geen wat prioriteit krijgt. Terwijl ons geloof juist zit in die prioriteit! Medewerkers die concreet een richting hebben, aangemoedigd worden en geloven dat zij een bijdrage leveren aan de ambities van het berdrijf worden succesvol. Het is aan ons om dat proces in beweging te brengen.

Team

Als de cultuur van het team klopt, volgen de ambities als vanzelf! Wij trainen bedrijven op ontwikkeling van nieuw gedrag. Gedrag dat past bij leiderschap en samenwerken, ondersteunend aan de ambities die er zijn. Voor het bouwen van een gezonde cultuur in het team zijn wij de inspiratiebron. Samen borgen we de ambities van het team!

Bedrijf

Als de doelen van het bedrijf in lijn worden gebracht met de talenten, persoonlijke drijfveren en ambities van de medewerkers én het HR beleid dit ondersteunt, dan wordt de organisatie “the best place to work”! Ambitiehuis heeft de mensen en middelen om dit te organiseren. 

Medewerkers die concreet een richting hebben

'Best place to work'

Ontwikkelen prioriteit maken

Ambities borgen

Samen werken aan ambitie

Ben je benieuwd of het Ambitiehuis ook iets voor jou, je team of je bedrijf kan betekenen? Jeroen kan je dat haarfijn uitleggen en helpt jou in beeld brengen wát er dan nodig is! Bel hem eens op voor een kop koffie, al drinkt Jeroen liever thee of water.

Hoe?

In gesprek zijn met je medewerkers, meer dan alleen op inhoud, is de basis. Waar ben je goed in, wat wil je ontwikkelen, wat heb je nodig?

Ontwikkelcyclus

Het ambitiegesprek is de start van de cyclus. Hierin bespreek je de ontwikkeldoelen voor bijvoorbeeld komend jaar en bekijk je hoe deze aansluiten op de organisatiedoelen. In dit gesprek bespreek je ook welke concrete acties de komende drie maanden nodig zijn om te starten. Wat kan jij morgen doen om jouw ambities te behalen?

 

Drie maanden na het ambitiegesprek gaan we terugkijken naar de gekozen acties door middel van een ontwikkelgesprek. Hoe zijn deze verlopen? Wat was succesvol en wat kon beter? Welke feedforward kunnen we geven om het de komende periode weer een klein beetje beter te doen? We sluiten het ontwikkelgesprek af met nieuwe acties voor de komende periode. De ontwikkelgesprekken vinden driemaal per jaar plaats voor een optimaal resultaat.

 

Tussen het ambitiegesprek en de ontwikkelgesprekken door vraagt de leidinggevende naar de voortgang van de acties en kijkt waar hij of zij kan ondersteunen.

Vanuit het Ambitiehuis hebben wij programma’s hoe de ontwikkelcyclus te implementeren en op welke manier je de gesprekken kunt voeren. Cruciaal is de rol van de leidinggevende. Ook hier hebben we mooie programma’s voor hoe dit te faciliteren. We trainen de teamleiders/managers in het voeren van de juiste gesprekken, we kunnen de eerste gesprekken samendoen of we coachen op de werkvloer. Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Femke weet hier alles van en legt je graag nog veel meer uit!

Zelf ontwikkelde ontwikkel modellen

Ambitie gesprekscyclus model
Ambitiehuis gesprek cyclus - HR Model
Ambitiemodel met 12 ambitieversnellers
Ambitiehuis ontwikkel model - Ambitie model
Leiderschap model
Ambitiehuis leiderschap model

Het Ambitiehuis heeft met de ervaring die het heeft een aantal tools ontwikkeld. Deze dragen bij aan het brengen van structuur in ontwikkelen en het borgen van ambities.

Ambitiemonitor

Klinkt goed een ontwikkelcyclus maar hoe kom ik nu op een andere manier in gesprek met medewerkers en krijgen zij inzicht in hun kwaliteiten en ontwikkel mogelijkheden?

De Ambitiemonitor is een uniek product dat de wensen en doelen van mensen koppelt aan de eigenschappen die nodig zijn om deze op succesvolle wijze te realiseren.

Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst wordt een Ambitierapport vervaardigd. Hierin wordt visueel inzichtelijk gemaakt hoe de essentiële eigenschappen die nodig zijn (zoals bv motivatie, mindset, feedback, eigenaarschap, zelfreflectie) zich verhouden tot het ambitieniveau.

Ambitiemonitor afnemen

Ambitiegesprekken voeren

Ambities in lijn

Ambeats

Ambeats staat voor het verbinden, structureren, stimuleren en borgen van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Binnen Ambeats wordt gestimuleerd om persoonlijke ontwikkeldoelen aan organisatiedoelen te verbinden. Daarnaast maakt Ambeats een verschil tussen leren en ontwikkelen. Ambeats is geen online learning platform, waarbij men o.b.v. een vragenlijst gerichte trainingen aangereikt krijgt, maar een gestructureerde cyclus voor het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties.

Ambeats brengt:

Praktisch ontwikkelen via smartphone en desktop

Eigentijdse HRM cyclus

Via kleine stapjes naar grote resultaten

Geïntegreerde content bibliotheek

Ondersteuning door Ambitiecoach

Persoonlijke ambities koppelen aan die van de organisatie

Handige tools voor feedback en reflectie

Vaardigheden en ambities inzichtelijk en meetbaar

Competentiebibliotheek naar keuze

Ambitiemonitor geïntegreerd

Ambitiemonitor 2.0

Voor de bedrijven voor wie Ambeats te uitgebreid is hebben we een light versie ontwikkeld. De light versie is een online platform waar de Ambitiemonitor de start van je ontwikkelcyclus is. Daarnaast kun je hier de doelen van het bedrijf, je team en medewerkers eenvoudig vastleggen. De perfecte omgeving dus om de ontwikkeling van medewerkers vast te leggen.

Ambitiecoach met Ambitiemonitor

Ondersteuning

Het doel van het Ambitiehuis is om bedrijven te leren hoe ze medewerkers, teams en bedrijven op een goede en efficiënte manier kunnen ontwikkelen. Hiervoor bieden we verschillende manieren van ondersteuning aan. In de basis trainen we HR en of de leidinggevenden hoe dit te doen. Coaching on the job is hier vaak een onderdeel van.

Trainen

De trainers van het Ambitiehuis zijn gespecialiseerd in het implementeren van de ontwikkelcyclus. Onze programma’s worden op maat gemaakt. Ook programma’s voor leidinggevenden behoren tot ons specialisme.

Coachen

Voor organisaties die behoefte hebben aan coaching op de werkvloer hebben we coaches die zijn opgeleid tot Ambitiecoach. Zij zijn in staat om met medewerkers in gesprek te gaan om het beste uit zichzelf te halen en we kunnen leidinggevenden coachen hoe dit zelf te doen.

Interim

Wanneer er binnen een bedrijf behoefte is aan meer dan alleen een programma of training is interim een optie. Iemand van het Ambitiehuis werkt mee binnen de organisatie. Of het nu gaat om een directie rol, een leidinggevende functie, het helpen implementeren van het gedachtegoed of het ondersteunen van HR binnen de organisatie, het Ambitiehuis levert het.

Implementeren van ontwikkelcyclus

Coach op de werkvloer

Ondersteuning van HR

Boeken over ontwikkelen