Dudink & Mossel

 

Dudink & Mossel projectstoffering heeft voor elk project de juiste aankleding. Of het nu gaat om vloer of raamdecoratie, voor alles hebben zij een oplossing. De naam Dudink heeft in Noord-Holland een naam hoog te houden als het gaat om kwaliteit, afwerking en service en is al meer dan 40 jaar een begrip in Noord-Holland op het gebied van stoffering. Sinds 2005 is de samenwerking met Mossel Interieur opgestart. Door de krachten te bundelen zijn Dudink & Mossel Projectstoffering uitgegroeid tot een toonaangevend Projectstofferings bedrijf in Nederland.

Logo Dudink & Mossel

Doel

De directie van Dudink & Mossel had het plan opgevat om op een aantal onderdelen binnen het bedrijf te verbeteren. Zo wilden zij de onderlinge samenwerking verbeteren, de medewerkers werkten in verschillende samenstellingen bij klanten maar het was geen geoliede machine. Daarnaast wilden ze meer verantwoordelijkheid bij de medewerkers neer leggen. Er werd dagelijks meerdere keren naar kantoor gebeld met vragen waarvan kantoor dacht dat ze dit prima zelf zouden kunnen beslissen. Als laatste stond klantvriendelijker te werk gaan hoog op de agenda. Voor klanten is niks te gek en we denken altijd in oplossingen. Drie mooie uitdagingen maar waar begin je.

 

  • Onderlinge samenwerking verbeteren
  • Meer verantwoordelijkheid bij medewerkers
  • Klantvriendelijker te werk gaan

Begin 2019 zijn we met de medewerkers om tafel gegaan om de wens vanuit de directie te bespreken. In deze bijeenkomst gaven de medewerkers aan dat ze ook graag het werkplezier wilden verhogen. Deze vier doelen zijn we met elkaar gaan vertalen naar concrete acties en gedrag, wat kun je morgen anders doen en hoe spreek je elkaar aan op de voortgang. Alles overzichtelijk op één A4-tje.

Doen

Groei

Om te monitoren hoe dit zich ontwikkelt hebben we afgesproken dit in teamverband eens per half jaar te evalueren. Daarnaast hebben we met de individuele medewerkers een keer per kwartaal een gesprek over de individuele voortgang van hun eigen ambities gekoppeld aan die van het bedrijf. Het AmbitieHuis faciliteert deze gesprekken. Gaaf om te zien hoe medewerkers mee omgaan. Er wordt in ze geïnvesteerd en naar ze geluisterd waardoor de bereidheid er iets moois van te maken groot is.

Inmiddels zijn we een jaar verder en kunnen we spreken dat er prachtige resultaten zijn geboekt. Zo is de onderlinge samenwerking verbeterd wat mede positief heeft bijgedragen aan het werkplezier. Daarnaast zijn de medewerkers beter in staat hun eigen problemen op te lossen en vallen ze alleen in nood terug op de werkgever. Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt wie op welk moment klantverantwoordelijke is en welke gedragingen daarbij horen.

Bloei

Ambitie

Begin 2020 hebben we weer met het gehele team bij elkaar gezeten en wat opviel was dat ze kritisch waren. Ze herkennen dat ze flinke vooruitgang hebben geboekt en ze zien nog voldoende ruimte voor verbetering. Voor 2020 hebben we nieuwe doelen gesteld en op individueel en teamniveau afspraken gemaakt hoe deze te behalen. Een mooi bedrijf in ontwikkeling!