DB+

 

DB+ zit vol op service. En dat doen ze vanuit een sterk samenhorigheidsgevoel: een klant is niet zomaar een klant. Net zomin als dat DB+ zomaar een bedrijf is. Natuurlijk, ze bieden geïntegreerde telecom en IT-oplossingen op maat. En ze nemen je net zo makkelijk alles uit handen als dat we enkel een basisoplossing leveren.

 

Maar waar ze echt in uitblinken is de werkwijze. Hierin lopen ze namelijk echt op de troepen vooruit. Aandacht is hier het toverwoord. Aandacht is mooi, aandacht is schaars. Vandaar dat ze volle aandacht schenken aan bedrijven en mensen met wie ze een klik hebben.

 

Ook al leven we in een digitale wereld, goed persoonlijk contact is nog steeds superbelangrijk. Want hoe goed je bedrijfsplan ook is, het zijn de mensen die de organisatie succesvol maken.

DB-plus-400px_zw

Doel

DB+ is de laatste jaren snel gegroeid naar een bedrijf waar ongeveer zeventig medewerkers werkzaam zijn. Eén van de uitdagingen die dit met zich meebrengt is hoe ze meer structuur kunnen aanbrengen in de ontwikkeling van medewerkers en teams. Ontwikkelen is één van de belangrijke drijfveren van het bedrijf. Tot op heden gebeurde dat gefragmenteerd en was er onvoldoende overzicht. Hier moest verandering in komen.

In de zoektocht naar structuur om mensen te ontwikkelen vonden ze een gemeenschappelijke taal belangrijk zonder dat het te theoretisch zou gaan worden. Ze kwamen uit bij het AmbitieHuis en specifiek de AmbitieMonitor. De twaalf kenmerken werden de basis voor hun eigen model van waaruit ze met medewerkers en teams ambitiegesprekken gingen voeren. In het eerste kwartaal van 2020 zitten we middenin de implementatie. De directie is getraind hoe de bedrijfsdoelen om te zetten naar team en individuele ontwikkeling. Leidinggevenden worden getraind hoe hierop te coachen. Ook de medewerkers gaan in dit kader een training volgen.

Doen

Groei

In kwartaal twee van 2020 is het geheel geïmplementeerd en gaan we vanuit structuur verder werken aan de ontwikkeling van medewerkers en teams. Doel is dat het AmbitieHuis het traject begeleidt en overdraagt aan de leiding en medewerkers van DB+.

Het traject is nog in volle gang. Wanneer we meer kunnen vertellen over hoe de ‘Bloei’ zich heeft getoond vind je daar direct meer over op deze pagina.

Bloei