Lef, eerlijkheid en gieren van het lachen! – met Anouk Smulders

Anouk ontmoette ik op de boekpresentatie van Hans de Waard. Mijn man en ik waren uitgenodigd door Myrna van Kemenade en Hans. Met Anouk had ik een leuk en inspirerend gesprek over ‘ambities waarmaken’. Hoe je je als moeder, vriendin, dochter, collega en ondernemer op alle fronten kan en wil ontwikkelen. Ze nodigde mij uit om aanwezig te zijn op een Self Care Sunday, georganiseerd door haar platform Grace&Us.

Een dag op pad met Anouk Smulders en het team van Grace&Us.

Grace&Us gaat over échte verhalen delen. Vanuit passie willen en kunnen verbinden, vrouwen onder elkaar. Mooie herkenbare verhalen en elkaar steunen, aanmoedigen en versterken. Mijn hart maakte een sprongetje! Zowel persoonlijk als professioneel is dit natuurlijk heel gaaf én interessant.

Na een dag ondergedompeld te zijn op de Selfcare Sunday werd ik door Anouk uitgenodigd om bij haar aan de keukentafel in Nigtevecht te komen brainstormen hoe ik vanuit depijler Business een bijdrage kon leveren aan Grace&Us. Een mooie ochtend waar ik samen met Meta Herman de Groot een gesprek had over persoonlijke ontwikkeling en ambities, en hoe je vanuit kernwaarden naar dit pad kan kijken.

De Ambitiemonitor zette ik in, om een tweede gesprek met Anouk, en haar collega en vriendin Caroline, aan te gaan. Een mooi, open en eerlijk gesprek eindigde in drie enthousiaste dames (including myself) die het allemaal eens waren over hoe gaaf het is om met elkaar vanuit reflectie concreet te kijken naar je huidige ontwikkeling. “Dit gun ik meer vrouwen” zei Anouk, “én ik wil dit voor mijn team van Grace!”

En zo reed ik begin maart naar het Pillows Hotel in Zwolle. Een prachtige ambiance om te kunnen trainen en om met een hoop plezier en gezelligheid een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei van het platform Grace&Us. Nadat ik gastvrij werd ontvangen (klantbeleving top tien!!) en een heerlijke nacht had geslapen, stond ik vervolgens fris en fruitig op om een dag ambities te gaan waarmaken met het team van Grace.

De dag bestond uit een stuk teamontwikkeling en strategiebepaling. De hoofdvraag was; Hoe kunnen we de ambities van het team omzetten in concrete en praktische doelen voor het platform Grace&Us? De persoonlijke en teamambities vertalen naar de doelen van het bedrijf om zo gezamenlijk en gericht te kunnen bouwen.

Van de individuele AmbitieMonitoren werd een teamscan gemaakt. Er volgde een open en eerlijk gesprek waar een ieder zich verder in wilde ontwikkelen en welke bijdrage zij heeft aan Grace&Us. De persoonlijke kernwaarden  (waar een thuisopdracht aan vooraf was gegaan) werden vastgesteld en geplaatst naast de kernwaarden van het platform. De vertaling naar de praktijk maakten we letterlijk door de weg met elkaar uit te stippelen. Dit gaven we vorm door afspraken te maken wie gaat wat doen, hoe, en met een concreet tijdspad. Ondertussen werden we in de watten gelegd met heerlijk eten en genoten we in korte pauzes van het voorjaarszonnetje in de voortuin van het hotel.

De volgende conclusie werd door de dames getrokken na de evacuatieronde;

“Een dag die me nog meer gebracht heeft dan ik al dacht! Wat hebben we met veel plezier verdiept, verrijkt en zijn we gegroeid met elkaar. “I really enjoyed the ride”, citeerde Anouk. De overige dames noemde dat het zo fijn was dat alle handen op elkaar zijn nu, de richting helder is en dat ze intrinsiek zijn gemotiveerd om te gaan knallen! “Dank voor je persoonlijke touch Femke”!

Het was me een waar genoegen om met deze inspirerende dames aan het werk te zijn! Het waarmaken van ambities door deze in concrete acties om te zetten, drijfveren te onderzoeken om vervolgens in eerste kleine stappen het proces in gang zetten, het is een feestje!

Ambities samen waarmaken? De klant wordt er blij van…..én ik ook!

Femke Kouwenhoven
femke@ambitiehuis.nl