“Korte termijn doelen en focus. Dát helpt je bij ambities waarmaken.” aldus Robin Nutbey van DB+.

Voor mij zit Robin, 31 jaar, moeder van Kae van 2 jaar en samenwonend in Westland. Robin is onderdeel van het Managementteam van DB+. Een Telecom en IT bedrijf met 70 medewerkers. DB+ staat aan de vooravond van een fusie met Venéco wat maakt dat dit bedrijf zomer 2021 ruim 140 medewerkers in dienst heeft. Robin is verantwoordelijk voor HR en bij haar geldt letterlijk ‘door focus naar het realiseren van ambities’!

Hoe zij deze weg heeft afgelegd en hoe ze dat ervaren heeft lees je in deze blog!

Robin Nutbey en Femke Kouwenhoven AmbitiehuisRobin heeft tijdens haar HBO studie gekozen voor een oriëntatie jaar. “Ik ben bij DB+ terechtgekomen via een kennis. Het leek mij een tof bedrijf en er was plek bij de receptie. Mijn drive was het blij maken van mensen; collega’s en klanten. Ik vond het toen al heel leuk om bij veel zaken betrokken te zijn. Iedereen kwam voorbij terwijl ik achter mijn desk zat. Ik maakte een praatje en was bedrijfsbreed georiënteerd.”

Ze kreeg een kans bij het supportteam. Het beheren van een kleine klantgroep.

Wat was je focus op dat moment?
“Focus op wat er vandaag anders kan. Wat kan beter en hoe dan?” Oh, je wilde je graag overal mee bemoeien, haha. “Ja eigenlijk wel! Ik vroeg mij vaak af, hoe doen we het nu en hoe kan het beter?”

Had je een visie voor de langere termijn?
“Ja! Maar een visie voor de langere termijn is niets waard zonder concreet te bepalen wat je vandaag nog gaat doen om die visie op de lange termijn te realiseren.” De vraag om een grotere klantengroep te ondersteunen kwam al snel en Robin werd vervolgens teamleider support. “In die rol heb ik gezien welke stappen je kunt zetten wanneer er aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling van elke collega. Vanuit daar ben ik uiteindelijk verantwoordelijk geworden voor HR.”

Lees ook onze blog over ambities op de lange termijn.

Bij DB+ gaan ze voor een 9+ klantbeleving.

Heb je onderweg ondersteuning gehad? Even stil gestaan en opnieuw koers bepaald?
“Ja, in mijn teamleidersrol heb ik een aantal gesprekken met een coach gehad. Samen hebben we gereflecteerd en het net opgehaald om bij te sturen en koers te bepalen. Daarnaast heb ik een gerichte opleiding en veel trainingen en cursussen gevolgd. In HR komt alles voor mij samen. Ik wil graag goede harmonie, maar ben niet conflict vermijdend en wat ik zie, benoem ik. Mijn doel is van de 8 een 9 maken! Ik wil successen voor het bedrijf, de klant en collega.”

Cijfer je jezelf dan niet weg in dit proces?
“Nee, het voelt niet zo dat ik mezelf wegcijfer, ik handel niet in eerste instantie voor mezelf. Natuurlijk ben ik zelfsturend, maar ik geloof heel erg in gezamenlijk successen waarmaken. Ik geloof in samen en niet in individueel.”

Dit klinkt als een pad dat smooth is verlopen, klopt dat?
“Zeker. Ik heb kansen gekregen én ze ook gepakt. De actie maakt wel het verschil. Mijn drive was ‘aanpakken wat ik zie’. Niet zeuren op wat niet lukt, maar veranderen wat je ziet en wat beter kan!”

Wat heb je als lastig ervaren?
“Wat ik moeilijk vond was o.a. de zoektocht in deze vertrouwelijke rol. Een voorbeeld zijn in functierol en gedrag creëerde naar mijn idee soms ook afstand met collega’s. Wat kan je wel of niet delen? Oprechtheid – open en eerlijk zijn – is een hele belangrijke waarde voor mij. Vanuit bedrijfsbelang of om persoonlijke reden vind ik het van belang altijd goed te overwegen wat je wel en niet kan delen. Dat was zoeken omdat collega’s ook vrienden zijn geworden voor mij.”

Waar ben je trots op?
“Ik kan heel trots zijn als iemand z’n ambitie waarmaakt en ik daarin ondersteunend ben geweest. Ik groei als ik een bijdrage heb kunnen leveren aan iemand zijn persoonlijke en/of zakelijke succes. Ik vind het écht een kans om aandacht te geven aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Dat doe ik nu én daar kom ik m’n bed voor uit! Samenwerken, daar word ik blij van.”

Waar geloof je in, Robin?
“In kleine stapjes denken, processen opknippen en kijken naar wat jij zelf morgen anders kunt doen. Om jezelf je team of bedrijf beter te maken. En dan…go for it! Eigenaarschap tonen. Met zeiken verandert het niet, wat kan ik doen, daar gaat het om.”

Conclusie; nee, er was in het begin geen ambitieplan, maar pure oriëntatie. Maar door planmatig te werk te gaan en focus te bepalen onderweg werd de ambitie duidelijk én haalbaar! Door concrete doelen te stellen, bij te sturen en opnieuw koers te bepalen is Robin zeer tevreden over haar huidige rol binnen dit bedrijf.

Tot slot, heb je nog meer ambities?
Ze lacht en zegt; “werkgeluk behouden voor mezelf én m’n collega’s”.

Een mooie ambitie om mee af te sluiten!

Femke Kouwenhoven | Ambitiehuis Delft-Westland

Femke Kouwenhoven
femke@ambitiehuis.nl