Ambitiehuis Delft-Westland  |  Autoriteit op Ambitie

Praktisch en strategisch de ontwikkeling van de organisatie beïnvloeden, middels het inzetten van de HR Ontwikkel-cyclus.

In een wereld die sneller wordt en werken meer en meer op afstand is van elkaar, wil ik verbinden en bedrijven ondersteunen in groei door ontwikkeling van medewerkers strategisch uit te rollen.

Medewerker

Ontwikkelen is niet altijd het geen wat prioriteit krijgt. Terwijl mijn geloof juist zit in die prioriteit! Werken met gedreven medewerkers zorgt voor groei van het bedrijf. Niet uit te sluiten dat na groei, bloei komt.

Meer...

Want groeien is uiteraard leuk maar je plukt er pas de vruchten van als iets bloeit. Medewerkers die concreet een richting hebben en aangemoedigd worden en geloven dat zij een bijdrage leveren aan de ambities van het berdrijf worden succesvol. Een bedrijf bepaald zelf wat de waarde is van succes maar tis aan mij om dat proces in beweging te zetten.

Team

Motivatie betekent letterlijk “in beweging brengen”. Een gemotiveerd team werkt aan de gezamenlijke ambities van het bedrijf maar ook aan de individuele ambities van de professionals, behorend bij dit team.

Meer...

Als de cultuur van het team klopt, volgen de ambities als vanzelf! Ik train in bedrijven om te ondersteunen bij ontwikkeling van nieuw gedrag. Gedrag dat past bij leiderschap en samenwerken, ondersteunend aan de ambities die er zijn. Voor het bouwen van een gezonde cultuur in het team wil ik graag de inspiratiebron zijn. Samen borgen we de ambities van het team!

Bedrijf

Als de doelen van het bedrijf in lijn worden gebracht met de talenten, persoonlijke drijfveren en ambities van de medewerkers én het HR beleid dit ondersteunt, dan wordt de organisatie “the best place to work”! 

Meer...

Werkgeluk en ambities zijn thema’s anno 2021. Eén van de grootste uitdagingen van dit moment is een samenhangend HR-beleid te ontwikkelen dat aansluit bij de strategie van het bedrijf en impact maakt op de behoefte van de medewerker. Ambitiehuis Delft-Westland staat voor deze samenhang, professional en persoonlijk is immers één.  

femke-kouwenhoven_ambitiehuis

Wat betekent ambitie voor Femke?

 

Ambitieus zijn is bijná vanzelf sprekend voor mij. Ik hou van creëren, ben een aanpakker en wordt blij van mensen en bedrijven ondersteunen in de ontwikkeling. Het feit ik met het Ambitiehuis tools in handen heb die praktisch zijn, maakt dat ik hard loop voor deze business. Ontwikkelen en leren is naar mijn idee leuk, als je resultaat ziet. Praktisch en in kleine stappen maakt dat je in raptempo successen kan vieren. Vieren wat je vieren kan is een levensmotto wat op mijn lijf geschreven staat!

Missie Femke

De mens centraal in je organisatie’ is een keuze. Het Ambitiehuis Delft-Westland zorgt voor de structuur van deze keuze en gezamenlijk zorgen we voor de borging.

  

Zonder persoonlijke groei, geen organisatie groei. Ik ben ervan overtuigd dat we het leven in organisaties gezonder en gelukkiger kunnen maken. Uiteraard hoort daar ook het stellen van doelen en het behalen van de bijbehorende resultaten bij. Dit met de menskant centraal omdat de ontwikkelreis van de medewerker een duidelijke plek heeft. Ik wil je inspireren om met het maximaal benutten van ambities en het menselijk potentieel, ook het maximale uit de bedrijfsontwikkeling te halen.  

 

Ik hou van duidelijke taal, aanpakken en op een positieve en enthousiaste wijze structuur neerzetten in het ontwikkelen van medewerkers. Elke stap is er één en draagt bij aan het in beweging blijven om ambities waar te maken! Het gaat over het continue proces van leren en presteren. Gezien je werk vaak een groot onderdeel is van je week…waarom zou je hier dan geen aandacht voor hebben?!  

 

“De juiste mensen in je bedrijf houden, is een must om succesvol te zijn”