De twaalf ambitie-componenten: Bijsturing

Ooit las ik een interessant artikel over high performance culture: bedrijven die structureel beter presteren dan hun concurrent. En dat terwijl ze dezelfde (type) klanten hebben, zelfde medewerkers, zelfde computers. Hoe kan dat dan? Het idee dat veel mensen hebben is dat ze waarschijnlijk een ding heel goed kunnen. Een hele goede technologie, heel hoog gekwalificeerd personeel, of een organisatie die extreem efficient werkt zodat de kosten laag zijn.

Dat bleek echter niet het geval. Wat bleek was dat deze bedrijven niet een ding heel goed deden, maar alle dingen een beetje. In plaats van een ding 50% beter, waren ze op 50 zaken 1 % beter.

De telefoon werd net even wat vriendelijk opgenomen, klanten werden net wat enthousiaster ontvangen, er was net even wat beter nagedacht over de marketing-uitingen, werkoverleggen verliepen net even wat gestructureerder, afijn u snapt hem wel.

Verrassend genoeg zit verbeteren dus niet in dat ene ding dat een vliegwiel wordt, maar in heel veel kleine dingetjes net even wat anders. Vraag is dus, als het zo eenvoudig is, waarom doen we het dan niet?

Volgens mij zit het antwoord juist in die kleine dingen. Diep van binnen denken we dat die ee kleine verandering toch geen zin heeft. Wat zou het nou uitmaken als we net een vraag meer gaan stellen in een klantgesprek? Of als we iets beter voorbereid op overleggen komen? Gaat daar de winst dan opeens flink van omhoog? Krijgen we dan wel allemaal een bonus? Er ontstaat een soort van innerlijke scepsis over het nut en noodzaak van die kleine stapjes.

Maar die bedrijven die het wel lukt om structureel eenvoudige kleine stapjes te maken, merken dat dit voor een nieuw soort cultuur zorgt: de cultuur van het continu verbeteren. Een cultuur waarin men wekelijks wordt geprikkeld om hele kleine verbeterstapjes te maken. Stapjes waarvan iedereen denkt ‘o, maar dat kan ik wel’.

Ben benieuwd naar welke kleine stapjes jij kan maken en zie ze graag terug in de comments hieronder!

Benieuwd naar hoe het staat met de bijsturing en ambitie in jouw bedrijf? Kijk gerust eens op www.ambitiehuis.nl/ambitiemonitor/ en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.