Anders blijft het een droom

Anders blijft het een droom

O, ik heb het al zo vaak gezegd: het leven is een boom. Maar je moet er wel van plukken, anders blijft het een droom”. (Tweede couplet uit het liedje ‘Dansen’ van Pater Moeskroen).

Tsja…. dromen. We hebben ze allemaal. Sommige stiekem, anderen iets duidelijker en soms heb je dromen die je ook hardop uitspreekt. Die van mij was altijd trainen in het buitenland. Geen idee waarom, kennelijk maak ik mezelf wijs dat als je als trainer ook in het buitenland succesvol bent, je er pas echt toe doet. Omdat je boodschap cultureel onafhankelijk is en dus ook in andere culturen hout snijdt. Of zoiets. Geen idee eigenlijk.

Degenen die ons een beetje volgen (of gewoon weten hoe wij als AmbitieHuis werken) hebben vast wel eens onze “ERKS-aanpak” voorbij zien komen. ERKS staat voor Eerste Ridicuul Kleine Stapje; een dermate kleine verandering waarvan je zeker weet dat je die morgen wel kan invoeren. Daardoor ga je het ook echt doen en is de kans op een volgend ERKSje groter.

Mont Ventoux

Mijn ERKS op gebied van trainen in het buitenland: Een week naar de Mont Ventoux met 8 ondernemers / senior managers. 

‘Is dit een Ridicuul Klein Stapje?’ hoor ik je denken. Ja. En Nee. Om een topweek te organiseren, zowel een programma dat gegarandeerd high impact heeft op de deelnemers, als de gehele catering en locatie, das inderdaad best veel werk. Maar ook ont-zet-tend leuk om te doen. Nadenken / sparren over de dagelijkse problematieken van de doelgroep en deze vertalen naar een top-programma is fantastisch om te doen. Daarnaast doe ik het samen met een ondernemer die gepokt en gemazeld is (Hendrik Jan de Boer) zowel als ondernemer als bedrijfscoach.

Zijn er dan geen uitdagingen? Jawel, de groep moet nog vol. Dus komende tijd deze mooie ‘worcation’ maar eens goed onder de aandacht brengen bij deze en gene. En ben je nieuwsgierig of deze reis wat voor jou is, kijk dan gerust eens HIER.

Michael van Leijen
michael@ambitiehuis.nl