Wij geloven in een lokale held! Het Ambitiehuis start een franchiseformule.

Dinsdag 30 maart 2021, heeft het Ambitiehuis officieel een eigen franchise opgestart. Wat begon als een gedeelde visie op samenwerken, is nu officieel vormgegeven. In deze blog neem ik jullie kort mee op onze reis van de afgelopen jaren en onze ambitie voor de komende periode.

tekenmoment bij de notaris

Allemaal blij op de foto bij het ondertekenen van de aktes.

 

How it all started

Drie jaar geleden startten Michael, Benjamin, Jeroen en Bas de B.V. Ambitiehuis. We delen een passie voor ontwikkelen, geloven dat je samen meer kan bereiken en hadden alle vier een droom om zelf een tof concept neer te zetten. Het eerste jaar was bikkelen, opeens blijken sommige dingen waar je goed over hebt nagedacht in de praktijk een stuk lastiger! Met name het binnenhalen van nieuwe klanten blijkt niet zo eenvoudig als gedacht! Al snel dachten we na over verschillende vormen van samenwerken met gelijkgestemden. Onder gelijkgestemden verstaan wij: ‘Iedereen die zich op enige wijze bezighoudt met het ontwikkelen van medewerkers, teams en bedrijven.’. Ondanks deze (vinden wij nog steeds) mooie en nobele manier van samenwerken bleek het in de praktijk moeilijk van de grond te komen. We waren een goede weg ingeslagen, maar hebben de goede weg nog niet te pakken, dat werd wel duidelijk. Op oudejaarsdag 2018 werd Jeroen uit het niets gebeld door ene Femke Kouwenhoven uit het Westland. Ze had onze website bekeken, was enthousiast geworden en belde direct op om vragen te stellen. In de eerste gesprekken bleek al snel dat we dezelfde kernwaarden en ideeën delen. De randvoorwaarden wat ons betreft voor een succesvolle samenwerking! Heel 2019 hebben we de tijd genomen om gezamenlijke opdrachten uit te voeren, de samenwerking uit te schrijven en in processen vast te leggen.  Een hels karwei.

2020 ready, set, gooo!

Januari en februari hebben we de laatste hand aan de samenwerking tussen Femke en de mannen in Alkmaar gelegd. Maart 2020 stonden alle seinen op groen, het Ambitiehuis gaat verder als Ambitiehuis Alkmaar en Ambitiehuis Westland, lees de blog van Femke nog maar een keer. En toen, jawel, Corona. Opdrachten gingen niet door of werden uitgesteld en alle mooie plannen kunnen in de ijskast.

Of toch niet?

We hadden ons 2020 heel anders voorgesteld, maar na een korte periode van treuren hebben we de tijd die ons gegeven is gebruikt om onze eigen ambities waar te maken! Na het opstarten en onboarden van Femke als Ambitiehuis Westland zijn we gestart met het vormgeven van onze eigen Franchiseformule. Bij de start hebben we dit ooit kort, lees: 1 gesprek, onderzocht en kwamen we tot de conclusie dat het te vroeg en te duur was om nu te starten. In kleine stappen zijn we van start gegaan, wat resulteerde in een samenwerking met de Franchise Support Groep om ons te begeleiden.

Waarom een franchiseformule?

Deze vraag hebben we diverse malen vanuit onze directe omgeving gekregen en het antwoord is niet zo eenvoudig. Wat wel belangrijk is, wij geloven in een lokale held! Een lokale held is iemand die in zijn of haar eigen regio een netwerk heeft opgebouwd of aan het opbouwen is en die samen met ons wil verder werken aan het gedachtegoed en het merk Ambitiehuis. Wij geloven erin dat we samen veel verder komen en een veel grotere kans van slagen hebben als we met elkaar optrekken. Het Ambitiehuis levert het gedachtegoed, de processen, alle randzaken omtrent ondernemen (boekhouding, vormgeving, CRM gedachte en alle juridische zaken), waardoor onze lokale held zich kan bezighouden met de aspecten waar hij of zij goed in is! Een win = win wat ons betreft en dat zijn DE basisvoorwaarden voor een succesvolle franchiseformule!

Onze ambitie

Wij willen het merk Ambitiehuis landelijk op de kaart zetten en zijn binnen vijf jaar in 10 regio’s te vinden. Hierbij kiezen we voor duurzame groei en wijken daarmee af van de meeste Franchisemodules, wij kiezen niet voor exponentiële groei als businessmodel, nee wij geloven echt en oprecht dat de formule een succes is als we er allebei beter van worden. Dat betekent dat wij samen op reis gaan en ontdekken of onze samenwerking een succes kan gaan worden! Daarnaast worden franchisenemers bij ons onderdeel van de toekomst, dat betekent dat we twee keer per jaar met elkaar de formule gaan evalueren! Zitten we nog op het juiste pad? Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe gaan we deze learnings omzetten en verankeren in de processen, zodat onze gezamenlijke klant daar beter van wordt! Om onze ambities te verwezenlijken zetten we elke week kleine stappen die bijdragen aan het uitdragen het merk Ambitiehuis.

Deze week was deze stap het tekenen bij de notaris, we kunnen en willen niet meer terug! Na het tekenen bij de notaris hebben we aan iedereen gevraagd, waarom wil jij een Franchisemodule starten? Hieronder het resultaat:

Jeroen: ‘Omdat het van Bas moest!’

Michael: ‘Om meer mensen zichzelf te helpen ontwikkelen’

Femke: ‘Om de passie en het geloof in het Ambitiehuis te kunnen delen. Mijn droom is meerdere Ambitiehuizen door heel Nederland!’

Benjamin: ‘Om ons gedachtegoed landelijk te verspreiden’

Bas: ‘Omdat ik geloof in een lokale held die het gedachtegoed landelijk gaat helpen versterken’ De gemene deler? Samen het merk en gedachtegoed van het Ambitiehuis laten groeien in Nederland!  Dit doen we samen, met plezier en op een praktische manier.

Wil je meer weten over de formule? Stuur ons een mailtje!

Bas Kampman
bas@ambitiehuis.nl