Michaël duim omhoog

Ambitie, wat is dat?

Voordat je de vraag “Bestaat Sinterklaas?” kunt beantwoorden, moet je eerst definiëren wanneer iemand ‘bestaat’. Bestaan mijn overleden ouders nog? Klinkt misschien wat zweverig en filosofisch, maar voor je het weet vindt “begripsverwarring” plaats. Je denkt je dat je het over hetzelfde hebt, maar praat je langs elkaar heen. Dus voordat we het begrip ambitie kunnen verkennen en uitdiepen, is het goed om eerst helder te hebben wat ik onder ambitie versta.

 

Mijn definitie: Ambitie is gedrag dat erop gericht is om succes te behalen.

Er zitten dus twee belangrijke elementen in: gedrag en succes. Gedrag is alles alles wat je doet. Je kunt het waarnemen en voordoen zodat iemand anders het kan nadoen. Succes houdt in: het behalen van je (gestelde) doelen. In mijn definitie is het dus mogelijk om objectief vast te stellen of je succes hebt.

Kortom: Ambitie = dingen doen zodat je je doelen behaalt.

Klinkt simpel, niet?!

 

Waar gaat het dan mis?

Hoeveel mensen kunnen nu oprecht zeggen dat ze bewust bezig zijn met zich zodanig te gedragen dat ze succes behalen? Dat vereist ten eerste dat je weet waar je naartoe wilt. Het is namelijk best handig als je ook vast kunt stellen wanneer je succes hebt. Dat is al lastig genoeg. Nog lastiger is je eigen handelen: hoe verbeter je jezelf continu? Want verbeteren is veranderen en veranderen is lastig. Was veranderen het maar makkelijk! Dan ging er geen huwelijk meer stuk, was elke ouder een top-opvoeder, elke leidinggevende een gedreven inspirator en kreeg elke klant een super service. Want je paste gewoon je gedrag aan. Maar veranderen is nu eenmaal niet makkelijk. Anders deden we dat wel vaker. En gerichter.

 

“Mensen willen best veranderen maar niet veranderd worden.”

In mijn jarenlange ervaring als trainer en (executieve) coach heb ik veel teams en hun leidinggevenden mogen begeleiden. Psychiaters, accountants, advocaten, fysiotherapeuten, architecten, peuterleidsters, bakkers, horeca-medewerkers of bouwvakkers; in bijna alle sectoren heb ik mogen trainen. Als er iets is dat ik geleerd heb in deze periode is dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken en voor mogelijk houden. Maar dat ze tegelijkertijd moeite hebben met het gericht veranderen. En dat zelfgekozen veranderingen een veel groter kans op succes hebben dan opgelegde veranderingen.

Want als mensen vanuit een eigen opgedaan inzicht hun eigen doelen mogen kiezen, zijn deze doelen gericht (dus op basis van hun eigen doel) en in niet te grote stappen zodat het de volgende dag al in actie kan worden omgezet, dan is het potentieel oneindig. Ik heb meegemaakt dat mensen over kwaliteiten bleken te beschikken die ze niet voor mogelijk hielden. Of dat men prima in staat was “iets” te doen terwijl de leidinggevende al -in gedachten- bezig was met een afscheidstraject.

Kan je dan alles bereiken? Nee. Maar het is mijn absolute overtuiging dat iedereen meer kan dan hij zelf denkt. Dit potentieel zit nog in je. Of het nu 1% verbetering is, of 10% of 50%… je weet het pas als je het doet. Want zoals Johan Cruyff ooit al zei: “Je moet schieten anders kan je niet scoren!”

Ik wens je een ambitieus 2021!!

Tags:
Michael van Leijen
michael@ambitiehuis.nl