Ambitiehuis Alkmaar  |  Praktisch – Nuchter – Concreet

Laagdrempelige en blijvende verandering op gebied van (Persoonlijk) Leiderschap, Team Improvement en Sales.

Als nuchtere West-Fries wil ik vanuit die hands-on mentaliteit blijvende gedragsverandering bewerkstelligen in het MKB op gebied van (Persoonlijk) Leiderschap, Team Improvement en Sales.

(Persoonlijk) Leiderschap

Leiderschap gaat over het beïnvloeden van gedrag om een vastgesteld doel te bereiken. Persoonlijk Leiderschap gaat over het beïnvloeden van jezelf. Als veranderen makkelijk was, deden we het allemaal wel. De vraag is dus: HOE doe je dat nu effectief en blijvend?

Meer...

Zowel in onze persoonlijk leiderschapstrajecten als in leiderschapstrajecten voor Management & Directie, staan we veel stil bij de vraag: ‘Wat zegt dit nu over mij?’. Vanuit onze modellen bieden we een hele effectieve reflectie aan van waaruit mensen zelf hun eigen akties ondernemen. Want mensen lopen altijd harder voor zelfgekozen doelen!

 

Meer weten? Schrijf je HIER in voor onze eerstvolgende Masterclass Leadership en/of onze informatie avond voor leidinggevenden.

Team Improvement

Hoe kan het, dat het ene team beter functioneert dan het andere? Dat het lijkt alsof de synergie ‘als vanzelf’ ontstaat, de teamleden ècht in verbinding staan met elkaar en gecommitteerd zijn aan een gemeenschappelijk doel? Dit zegt iets over de cultuur binnen dit team. Maar hoe kom je daar?

Meer...

Naar Team Improvement is veel onderzoek gedaan. Steeds weer komen dezelfde onderwerpen terug: heldere doelen waar iedereen zich aan committeert en psychologische veiligheid. In onze teamontwikkelingstrajecten staan deze aspecten dan ook altijd centraal.

 

Meer weten wat Ambitiehuis Alkmaar kan doen voor jouw team? Klik HIER voor een vrijblijvende afspraak.

Sales

Onze definitie van sales: voorzien in een behoefte vanuit Win-Win. En dit is ook precies waar het vaak fout gaat. De salesmensen die sales een slechte naam geven, handelen niet vanuit de behoefte van de klant, laat staan vanuit win-win. Resultaat: in alles voel je dat je ‘genaaid’ wordt. Hoe zorg je ervoor dat binnen jouw team iedereen WEL bezig is met het achterhalen van de klantbehoefte?

Meer...

Sales is verwarrend eenvoudig. Je hoeft je alleen maar te houden aan een aantal basisregels en -voorwaarden. Geloof in je eigen product / dienst, geloof in eigen kunnen en een klant nooit iets verkopen wat hij niet nodig heeft, zijn de belangrijkste. Hoe je dat concreet doet leren we je in onze Masterclass Sales en onze training Relatiegericht Verkopen.

 

Meer weten? Schrijf je HIER in voor onze eerstvolgende Masterclass Sales of vraag HIER meer informatie aan over onze training Relatiegericht Verkopen.

ambitiehuis_michael_ambitie_250px

Wat betekent ambitie voor Michaël?

 

Als begin twintiger stelde ik mezelf de vraag: ‘Hoe komt het dat als twee personen exact dezelfde gebeurtenis meemaken, ze er beiden verschillend op reageren?’ Deze vraag heeft me nooit meer losgelaten en ik ben op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn (voorlopige) antwoorden op deze vraag heb ik vertaald naar verschillende modellen die ik ontwikkeld heb. Vanuit deze modellen kan iedereen op zichzelf reflecteren. Hierdoor kom je snel tot de kern en kan je direct aan de slag. Tot op de dag van vandaag, en waarschijnlijk de rest van mijn leven, blijf ik mezelf hier verder op ontwikkelen en wil ik anderen inspireren om zichzelf te ontwikkelen.

Missie Michaël

Ik geloof er in dat er meer in mensen zit dan er (soms) uitkomt. Het is mijn persoonlijke missie die potentieel in kaart te brengen  en mensen te helpen zelf hun eigen stappen te maken.”

 

Mensen willen best veranderen, ze willen alleen niet veranderd worden. In mijn jarenlange ervaring als trainer en (executive) coach heb ik gemerkt dat als mensen in staat zijn om goed te kunnen reflecteren en vanuit deze reflectie hun eigen gedrag te beïnvloeden, ze tot grote dingen in staat zijn. Ik help medewerkers, teams en management hierbij. Meestal door te inspireren, vaak door uit te dagen en soms door te confronteren. Want je komt bij mij niet weg met vaag gelul of een ontwijkend antwoord. Mijn bullshit detector functioneert nog steeds uitstekend.

 

Mijn vader leerde me niet op te kijken tegen en niet neer te kijken op mensen, en bij tegenwind harder te trappen. Mijn moeder leerde me  dat je nooit te oud bent om te leren en dat het loont om altijd vertrouwen te houden. Deze inzichten draag ik mee en breng ik in bij trainingen, lezingen en coachgesprekken.

 

“Zelf gericht veranderen in kleine stappen”

Spreker

 

Boek Michaël als spreker voor uw bedrijfsbijeenkomst! Op energieke en humoristische wijze en vol met praktijkvoorbeelden en praktische tips neemt Michael het publiek mee over het thema Ambitie. Op inspirerende en humoristische wijze vertelt hij wat Ambitie is en hoe je dit bereikt, zowel voor individuen als voor teams en organisaties. Michaël houdt iedereen in de zaal een spiegel voor, daagt uit, confronteert maar zorgt er altijd voor dat het publiek naar huis gaat met concrete actiepunten. 

 

“Wat een inspirerende lezing was dit, ik ga er direct mee aan de slag”  / Lid AZ Businessclub.

 

“Erg gelachen maar was soms ook confronterend dat ik nog veel te doen heb als leider van mijn team” / Lid Bedrijfskring Heerhugowaard

 

Voor meer informatie neem contact op via onderstaande contact buttons. 

michael-van-leijen-spreker-ambitie_250x375px