Van HR-cyclus naar Ontwikkelcyclus

Vroeger zocht je ander werk omdat de fabriek sloot. Nu verander je van werk omdat de uitdaging weg is. We werken niet langer om ons werk te doen maar om voldoening te vinden, te kunnen ontwikkelen vanuit zingeving. Wil je weten hoe het écht met je medewerker gaat dan zal je in gesprek moeten gaan én dit blijvend doen door er structuur aan te geven.

 

Ambitiehuis heeft een concrete methodiek. Van HR-cyclus naar Ontwikkelcyclus.

HR gesprekscyclus

Ambitiemonitor

Reflectiemodel

 

We starten met het invullen van de Ambitiemonitor, onze gespreksstarter als vertrekpunt van de ontwikkelcyclus. Met de Ambitiemonitor  brengen we in kaart hoe 12 persoonlijke elementen ontwikkeld zijn. We noemen dit de ambitieversnellers. Van visie tot zelfreflectie, ze komen allemaal aan bod. Wil je dit in je organisatie digitaal borgen? Klik dan door op Ambeats

Lees hier meer over de Ambitiemonitor.

Ambitiegesprek

Ambitieplan opstellen

 

Nu de Ambitiemonitoren zijn ingevuld worden de eerste ambitiegesprekken ingepland. Deze gesprekken (meestal door teamleider/manager met een medewerker) gaan over de uitkomsten van de Ambitiemonitor, welke inzichten heb je gekregen en wat zijn jouw ambities voor de komende periode? Sluiten deze aan bij de organisatie? Wat kan jij morgen doen om jouw ambities te behalen?

Ontwikkelgesprek

Voortgang bespreken

 

Drie maanden na het ambitiegesprek gaan we terugkijken naar de gekozen acties. Hoe zijn deze verlopen? Wat was succesvol en wat kon beter? Welke feedforward kunnen we geven om het de komende periode weer een klein beetje beter te doen? We sluiten het ontwikkelgesprek af met nieuwe acties voor de komende periode. De ontwikkelgesprekken vinden driemaal per jaar plaats voor een optimaal resultaat.

Wat levert het op?

Medewerkers, HR en ondernemer werken optimaal samen

Je krijgt nieuwe inzichten over het behouden van talent binnen jouw organisatie

Je zet een concrete stap in het ontwikkelen van jouw mensen, teams en de organisatie

Medewerkers krijgen een persoonlijk rapport en gaan praktisch aan de slag met hun ambities

femke_ambitiehuis_koffie

Houd talenten binnenboord met een ambitieprogramma voor medewerkers, teams en bedrijven.

 

  • Start met het waarmaken van ambities voor jouw medewerkers
  • Gratis kennissessie ontwikkelen van je medewerkers
  • Inclusief Ambitiemonitor t.w.v. €450,-
  • Leer op welke manier je het ontwikkelen van medewerkers kunt borgen

Schrijf je in voor de gratis kennissessie.

Geholpen met ontwikkelen:

The Talent Inn – Claudia Schalkwijk

De  Ambitiemonitor geeft een hele nieuwe kijk op, en structuur aan, het ontwikkelen van medewerkers! Van HR cyclus de stap naar Ontwikkel cyclus maken waarbij de reis van de medewerker centraal staat en gekoppeld wordt aan de ambities van de organisatie. Kortom, gezamenlijk ambities realiseren! Door inzicht te krijgen in elkaars persoonlijk fundament kun je met elkaar gaan bouwen en ontwikkeling realiseren. Deze tool heeft mij een hele nieuwe kijk op de ontwikkeling van mensen gegeven en brengt veel meer diepgang aan de gesprekken. Ik zou willen dat ik deze tool eerder had ontdekt!

 

The Talent Inn

Vekon - Judith Vermeulen

We willen iedereen bij Vekon de kans geven het beste  uit zichzelf te halen!

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog op de agenda.

Sinds kort werken we met een nieuwe tool; de ambitiemonitor. Deze tool koppelt voor ons de persoonlijke ambities aan de bedrijfsdoelen en maakt dit ook concreet. Hoe sta je in je werk en hoe sta je in het leven? Waar krijg je energie van en wat moet je morgen doen om de eerste stap te zetten? De ambitiemonitor is gericht op actie en zo benutten we de kwaliteiten en talenten van al onze medewerkers optimaal.

 

Vekon

Grace&Us – Anouk Smulders

Anouk Smulders na een trainingsdag met haar team:

Trots op ons. Op lef, eerlijkheid, gieren van het lachen en het stellen van onze doelen. Let’s kick ass girls! Dank @femkeflorence van het @ambitiehuis wat een grace babe ben jij! Wat een top dag!

Grace&Us

Femke Kouwenhoven Zittend Bellend

Nog steeds/meer vragen over ontwikkelen?

Neem gerust contact op om daar eens een goed gesprek over te voeren!

Femke Kouwenhoven

06 25 39 29 83

Bellen?

@femkeflorence